BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lealkudta az acél árát a Toyota

A Toyota elérte, hogy 10 százalékkal olcsóbban kapja az acéllemezeket a világ második legnagyobb gyártójáról, a Nippon Steeltől és egyéb hazai beszállítóktól.

A szállítói ár csökkenése azonban kisebb mértékű mint azt előzetesen várták, ezért az autógyártó valószínűleg újabb árcsökkentést kíván elérni ebben az évben - jegyzi meg elemzőket idézve a Reuters.

A Toyota szóvivője, Keisuke Kirimoto kijelentette: arra törekednek, hogy nem csak az acél, hanem egyéb nyersanyagok beszerzésének terén is csökkentsék költségeiket.

Az autópiac példátlan szűkülése és a magas alapanyagárak miatt a Toyota azt jelezte, hogy a március 31-én zárult üzleti évben az üzemi vesztesége körülbelül 450 milliárd jen (4,54 milliárd dollár) volt.

Az autók, elektronikai berendezések, valamint az ipari gépek iránti kereslet esése miatt az ázsiai acélárak több mint 50 százalékkal zuhantak az tavalyi év elejei tonnánkénti 500 dolláros árhoz képest. Az Asahi Shimbun című újság jelentése szerint az acélgyártók engedni fognak áraikból a járműipari vállalatok, hajógyárak és az elektronikai vállalatok megrendelése esetén.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.