BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"A legrosszabb forgatókönyv" - Csődbe mehet az Opel

Az Opelnek otthont adó német tartományok vezetői ma úgy nyilatkoztak: előfordulhat, hogy csődbe megy a General Motors német leánya, de ez "a legrosszabb forgatókönyv".

Észak-Rajna-Vesztfália szövetségi állam miniszterelnöke, Jürgen Rüttgers és Hessen kormányfője, Roland Koch ma úgy nyilatkozott a Reutersnek: nem lehet kizárni az Opel csődjét, de ez a legrosszabb eshetőség.

Rüttgers kijelentette: jelenleg nem számol az autógyár csődjével és örömmel fogadta, hogy a cégért jelentkező két befektető, a Fiat és a Magna hajlandó továbbfejleszteni ajánlatát. A tartományi vezető a hét közepére számít döntésre a lehetséges befektetővel kapcsolatban.

Mint arról korábban beszámoltunk, egy olasz lap tudósítása szerint a Fiat úgy látja: több mint 50 százalék esélye van az Opel megvásárlására, mivel vetélytársai nem rendelkeznek hozzá hasonló szakértelemmel. A Der Spiegel információi szerint viszont a GM-nek fenntartásai vannak az olasz céggel szemben.

A Der Spiegel viszont a General Motors belső dokumentumaira hivatkozva azt írja: a Fiat az utolsó az anyavállalat rangsorában az Opel lehetséges vevői közül. A Reuters által idézett cikk szerint az amerikai tulajdonos leginkább a Magna győzelmének örülne. Meg nem nevezett forrásokra hivatkozva közli: a GM azért nem fogadná szívesen a Fiatot, mint befektetőt, mert az olasz cég a rivális Chrysler szövetségese.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.