BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Benzinfaló batárokról takarékos kisautókra áll át a Ford

A Ford 550 millió dolláros befektetéssel átalakítja michigani üzemét. Míg eddig a Lincoln Navigator hagyta el az amerikai gyár futószalagjait, addig a jövőben az új generációs Ford Focus készül majd itt.

A Michigan Truck Plantben olyan nagy teljesítményű modellek készültek, mint a Lincoln Navigator. A Ford AP által közzétett bejelentése szerint 550 millió dollárt fordít az üzem átalakítására. A jövőben a michigani telephelyen gyártják a Focus hagyományos és – 2011-től – az elektromos hajtású verzióit.

A Ford 2 300 új álláshelyet hoz létre az átalakítás kapcsán. Az 550 millió dollár nagy részét a helyi termelésre, kisebb hányadát mérnöki és modell bevezetési költségekre fordítják majd. Az autógyár emellett három másik gyár tevékenységét is átalakítja. A restrukturálás a nagy méretű autókra szakosodott üzemeket érinti.

"Egy elsősorban pick-upokra és SUV-okra specializálódott vállalatból kiegyensúlyozott márka kínálattal rendelkező céggé válunk. Kínálatunk magas minőségű, üzemanyagtakarékos hibrid- és elektromos hajtású autókat is magába foglal" – kommentálta az átalakulást a Ford Americas elnöke.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.