BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bizakodó Fiat, aggódó GM, készülődő szakszervezet - Az Opel-sztori folytatódik

Egy olasz lap tudósítása szerint a Fiat úgy látja: több mint 50 százalék esélye van az Opel megvásárlására, mivel vetélytársai nem rendelkeznek hozzá hasonló szakértelemmel. A Der Spiegel információi szerint viszont a GM-nek fenntartásai vannak az olasz céggel szemben.

A La Stampa szerint Sergio Marchionne a cégalapító Agnelli-család előtt úgy fogalmazott: a Fiatnak több mint 50 százalék az esélye a győzelemre, mivel csak ők rendelkeznek gazdasági szempontból racionális tervvel. A cégvezér szerint a többi jelentkező nem rendelkezik elég tapasztalattal vagy kifejezetten pénzügyi befektető.

A Der Spiegel viszont a General Motors belső dokumentumaira hivatkozva azt írja: a Fiat az utolsó az anyavállalat rangsorában az Opel lehetséges vevői közül.

A Reuters által idézett cikk szerint amerikai tulajdonos leginkább a Magna győzelmének örülne. A meg nem nevezett forrásokra hivatkozva közli: a GM azért nem fogadná szívesen a Fiatot, mint befektetőt, mert az olasz cég a rivális Chrysler szövetségese.

A Fiat elnöke szerint hamar eldőlhet, ki nyeri el a GM német lányának kezét, informátori jelentések szerint akár tíz napon belül nyilatkozat születhet a döntésről. Az amerikai anyavállalat a német kormánnyal történő konzultációt követően választja majd ki a győztest a jelentkező befektetők közül.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung értesülései szerint azonban az Opel-dolgozók szakszervezetei vészforgatókönyvet dolgoznak ki arra az esetre, ha nem akad vevő az autógyárra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.