BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyorshír: Tízmillió eurós tőkeemelés a Malévnál

Május végéig 10 millió euróval emeli meg a Malév tőkéjét Vnyesekonombank (VEB) – közölte Anatolij Ballo, a magyar légitársaság igazgatóságának elnöke.

A Malév finanszírozásáról és lehetőségeiről szóló sajtótájékoztatón Ballo elmondta, június végéig három éves üzleti tervet fogadnak el, amelynek révén a társaság nyereségessé válhat.

Anatolij Ballo többszöri kérdésre sem akarta megmondani, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által februárban lehívott 32 millió eurót átutalták-e, mindössze annyit közölt "bizonyos határidőn belül eleget tesznek a kötelezettségnek. Ennek részben Magyarország uniós tagságából eredő akadályai vannak. Ballo leszögezte, a VEB hajlandó finanszírozni a Malév további működését.

Az igazgatóság elfogadta a 2009-es üzleti tervet is, erről azonban nem közöltek részleteket. Martin Gauss, a légitársaság vezérigazgatója kifejtette, előbb a dolgozókkal szeretnék ismertetni a részleteket. Hozzátette, a jelenleg 3000 főt foglalkoztató Malévnál a közeljövőben nem lesz drámai létszámleépítés, mindössze a piaci igényekehez alakítják a létszámot. A flottát érintő változásokról június végén adnak információt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.