BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Itt a Bing! - Újra harcba száll a Microsoft a Google ellen

A Microsoft bemutatta a Live Search-öt felváltó, Bing nevű új keresőmotort. A cég közlése szerint az új termék döntést hoz a keresés tartalmával kapcsolatban, így állítólag többet nyújt a hagyományos "tíz kék linknél".

A Microsoft a harmadik helyre szorult a kereső szolgáltatás terén a Google és a Yahoo mögött az Egyesült Államokban. A comScore adatai szerint Redmond keresőjét áprilisban az internetezők 8,2 százaléka használta, szemben a Google 64,2, valamint a Yahoo 20,4 százalékos részesedésével – írja a The Times.

"Ma a keresőmotorok segítenek a felhasználónak a webes tájékozódásban és az információ összegyűjtésében. Ugyanakkor nem teszik lehetővé, hogy az adatokat megfelelően használjuk. Amikor a Bing fejlesztésébe kezdtünk, mélységében próbáltuk megérteni, hogyan használják az emberek a világhálót" – mondta a most bemutatott keresőmotorról Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója.

A Bing a cég állítása szerint könnyebbé teszi például az internetes vásárlásokat azzal, hogy feldolgozza a korábbi hasonló keresések eredményét. Az új szolgáltatás a jövő héten indul kísérleti formában az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában a bing.com oldalon. A Microsoft mintegy 100 millió dollárt fordított a termék reklámozására, amelynek feladat, hogy hatékonyabb szolgáltatást nyújtson az eddig használt Live Search helyett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.