BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyar turista - Előre foglal és spórol az étkezésen

Az easyJet májusban magyarországi működésének ötödik évfordulóját ünnepli. Ennek kapcsán a cég egy kérdőíves felmérés keretében azt vizsgálta meg, hogyan utaznak a magyarok egy hosszú hétvégére.

A felmérés eredményeiből arra következtethetünk, hogy a magyar utazók szeretnek mindenre felkészülni, és tartanak a váratlan helyzetektől. A válaszadók 62 százaléka az utolsó részletekig megszervezi útját, semmit nem hagyva a véletlenre. Csupán 5 százalékuk szereti maga felfedezni a várost konkrét tervek, minden előkészület nélkül.

Ami az utazás előtti tájékozódást illeti, a megkérdezettek 20 százaléka útikönyvekre bízza magát, szintén 20 százalék ismerőseiket kérdezi tapasztalataikról, és 63 százalék az interneten is utánanéz, illetve gyűjt információt az úti célról és annak látványosságairól.

A magyarok többsége (63 százalék) jobban szereti maga szervezni útját, mivel úgy vélik, hogy kedvezőbb ár-érték arányban találják meg a számunkra legmegfelelőbb repülőutat és szállást. Mégis, 46 százalék utazási iroda segítségével szervezi útját, mert szerintük könnyebb és kényelmesebb így.
 
Egy hétvégi kiruccanásra a legtöbb válaszadó (63 százalék) kézipoggyászt és feladott csomagot is visz magával, és csupán 16 százalékuk utazik csak kézipoggyásszal.

A hosszú hétvégéken az útitársak között első helyen a család szerepel. Minden ötödik válaszadó egyedül szeretne eltölteni egy hosszú hétvégét külföldön. Ami a takarékosságot illeti, a válaszadók azt javasolják, hogy jóval az utazás időpontja előtt foglaljuk le a repülőutat, és saját magunk szervezzünk mindent. Továbbá, szerintük az étel-, és italfogyasztáson lehet a legtöbbet megtakarítani: a városlátogatók lehetőleg saját maguk készítsék el ételüket, vagy tájékozódjanak az árakról mielőtt belépnének egy étterembe.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.