BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Merkel gyorsan leválasztaná az Opelt a GM-ről

Angela Merkel német kancellár mai közlése szerint a kormány célja, hogy még az amerikai anyavállalat esetleges csődvédelmi kérelmének benyújtása előtt lazítson a General Motors és az Opel kapcsolatán.

A német kormány a hét közepén születik döntés arról, a három befektetői ajánlat közül melyiket fogadja el az Opel kérőjeként. A kabinet álláspontja szerint az amerikai anyavállalat választja ki a győztest, Németország pedig arról határoz, milyen formában támogatja a befektetőt.

"Egy valamit nem szeretnénk: egy esetleges csődeljárás függelékeivé válni" – idézi az AP Angela Merkelt. A kancellár hangsúlyozta: a csődvédelmi kérelem benyújtása előtt jogi úton is meg kell szakítani a kapcsolatot a General Motors és az Opel között.

Az Opelért három befektetői csoport verseng: a Fiat, a kanadai Magna és az orosz Sberbank közösen, valamint az amerikai Ripplewood Holdings LLC. A General Motorsnak június elsejéig kell benyújtania restrukturálási tervét.

Az Opelnek otthont adó tartományok vezetői ma lehetségesnek nevezték az autógyár csődjét, de hozzátették, hogy ez a legrosszabb forgatókönyv.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.