BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tavaly világszerte szárnyalt a Spar

Az elmúlt évben 6,3 százalékkal 27 milliárd euróra bővítette együttes forgalmát az öt kontinens 33 országában működő 13 ezer Spar élelmiszer áruház.

A Spar ma a világ legnagyobb olyan önkéntes alapon szerveződött kereskedelmi lánca, mely azonos a néven és egységes logóval, de nem multinacionális alapon dolgozik, hanem országonként önálló, egymástól független szervezetek formájában.

A legnagyobb mértékben a hollandiai, a dél-afrikai és az osztrák Spar növelte forgalmát 26 illetve 22 és 10 százalékkal. Ez utóbbi, a Spar Ausztria a nyolcvanas évek végén határozta el a terjeszkedést.

A külföldi leányvállalatok munkáját az 1990-ben alapított ASPIAG (Austria SPAR International AG) holding koordinálja, amely az elmúlt évtized elején, Magyarországon, Szlovéniában, Csehországban és Olaszországban, 2005-ben pedig Horvátországban hozott létre osztrák tulajdonú hálózatot.

A Spar vállalatok egy része a versenytársak felvásárlása és beolvasztása által növelte forgalmát. Így a Spar Magyarország Kft. konszolidált árbevétele annak eredményeként bővült 31,53 százalékkal 374,17 milliárd forintra tavaly, hogy megvásárolta a 174 tagú Plus diszkonthálózatot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.