BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

YouTube-ozás, csak saját névvel? - Csatára készül a Google Dél-Koreával

A YouTube tulajdonosa, a Google hivatalos nyilatkozata szerint "kemény tárgyalássorozatra" készül a Dél-koreai kormánnyal, mivel az csak akkor engedélyezné polgárainak a videómegosztó használatát, ha az internetezők valódi nevükkel regisztrálnának.

A Dél-koreai jogszabályok szerint az internetezők csak abban az esetben nyilvánulhatnak meg a legnépszerűbb portálokon, ha saját nevüket és az állam által előállított azonosító számukat használják. A Google elutasította ezt a kérést a YouTube tekintetében, mert – mint a cég tanácsadója a PC Worldnek fogalmazott – a videómegosztó lényege a szabad véleménynyilvánítás, amelyhez elengedhetetlen az anonimitás.

A Google a kormány kérését csak részlegesen teljesített azzal, hogy a kr.youtube.com oldalon megtiltotta a szabad feltöltést, de továbbra is elérhetővé tette a videómegosztó mindegyik más, országspecifikus aloldalát, illetve a youtube.com főoldalt is. A jövőt illetően Nicole Wong, a keresőóriás munkatársa úgy fogalmazott: a koreai kormányt nem tette túl boldoggá a döntésük, amelynek kapcsán "kemény tárgyalássorozatra" számítanak a következő hónapokban.

Az említett koreai törvényt azután léptették életbe, hogy több jelentős kárt okozó bűncselekményt követtek el cyberbűnözők. A legszélsőségesebb eset az volt, amikor egy színésznőt öngyilkosságba kergettek olyan rémhírekkel, amelyek szerint éppen miatt lett öngyilkos egy másik színész.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.