BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Yahoo-tól halászott el felhasználókat a Microsoft

Egy hónappal a bevezetést követően továbbra is a harmadik helyet foglalja el a keresőpiacon a Microsoft. A Bing az amerikai keresések 8,4 százalékát szerezte meg, az egy hónap alatt szerzett pluszt vélhetően a Yahoo-tól átcsábított felhasználók jelentik.

A comScore eredményei szerint a Google továbbra is az amerikai keresések 65 százalékát tudhatja magáénak, a Yahoo azonban mostanra csak 19,6 százalékot tud kihasítani a piacból. A Yahoo vesztesége nagyjából megfelel a Microsoft Bing keresőjének növekedésével. Redmond 8 százalékról 8,4 százalékra növelte részesedését a keresőágazatban – jelenti a AP.

Az elemzők csalódottak a Bing eredménye miatt: a Barclays Capital szakértője 10 és 11 százalék közé várta a Microsoft szoftverét. A Broadpoint AmTech befektetőknek írt feljegyzésében arra hívja fel a figyelmet, hogy a Bing a mostani növekedést az újdonságának és a felhasználók kísérletező kedvének köszönheti, nem pedig jobb keresőteljesítményének.

A Microsoft korábbi közlése szerint nem vár gyors növekedést a Bingtől, ugyanakkor a comScore által közölt eredmények rosszabbak voltak, mint a cég saját, június elején készített előrejelzései, amelyek 10 százalék fölötti részesedést mutattak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.