BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hőségriadó több helyen - Csúcsra járnak a klímák, nő a vízfogyasztás, rekordforgalom a strandokon

Megugrott az elmúlt napokban az áramigény Magyarországon, a kánikula miatt ugyanis csúcsra járnak a klímaberendezések. Áramkorlátozásra ugyanakkor nem kell számítani, a villamosenergia-rendszert irányító Mavir Zrt. az előírt tartalékkapacitásnak csaknem a kétszeresével rendelkezik – tudta meg a Világgazdaság.

A hőség más területeken is érezteti hatását: rekordforgalomról számoltak be a lapunk által megkérdezett strandüzemeltetők, rekordfogyasztásról az ásványvíz-palackozók és a sörgyártók. Ugyanakkor nem mindenki örül a forróságnak, számos cégnél, így a BKV-nál, a postánál munkavédelmi óvintézkedéseket kellett bevezetni.

Az országos tiszti főorvos eközben hőségriadót rendelt el az ország középső és keleti részére, mivel a napi középhőmérséklet meghaladja a 25 Celsius-fokot, a nappali pedig eléri a 36-ot. Falus Ferenc azt tanácsolja az embereknek, a déli órákban lehetőleg tartózkodjanak hűvös helyen. A meteorológia szerint a forróság a hét végéig biztosan kitart, és – átmeneti enyhülés után – a jövő héten visszatér.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.