BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Kemény döntéseket kell hoznunk" – Szakít a Toyota a GM-mel

A Toyota közölte: kivonul egy a General Motorsszal közösen irányított vegyesvállalatból. A japán cég tájékoztatási szerint a "régi GM-mel" már megkezdődtek a tárgyalások a New United Motor Manufacturing (NUMMI) felszámolására.

"A Toyota nehéz helyzetben van, kemény döntéseket kell hoznunk" – kommentálta az AP-nek a döntést a japán autógyár szóvivője. Hozzátette: egy ideig eltart, amíg eldöntik, hogyan építheti le tevékenységét a kaliforniai székhelyű NUMMI.

A vegyesvállalat sorsa akkor pecsételődött meg, amikor a GM közölte: kivonul a cégből. Röviddel ezután lezárták az autógyártó óriás ellen indult csődeljárást, a közös vállalat pedig most a "régi GM" része és bírósági felügyelet alatt számolják majd fel.

A 1984-ben alapított NUMMI 4 600 főt foglalkoztat, a GM számára a Pontiac Vibe Station Wagont, a Toyotának pedig a Corolla és a Tacoma típusokat gyártja. A döntés annak ellenére született meg, hogy Kalifornia a Toyota legfontosabb piaca az Egyesült Államokban, az amerikai döntéshozók korábban az üzem megtartásáról tárgyaltak a céggel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.