BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Letámadja" a törököket az EGIS

A magyar piacon 8 százalékos, a fő exportterületnek számító korábbi szovjet piacokon pedig még ennél is magasabb árbevétel növekedést vár az Egis gyógyszergyártó a következő pénzügyi évben.

"Stratégiai célunk, hogy három éven belül Törökországot a harmadik legnagyobb felvevőpiacunkká változtassuk Oroszország és Lengyelország mellett. " - mondta Marossfy László, az EGIS vezérigazgató-helyettese a Bloomberg hírügynökségnek adott interjújában.

Az EGIS ugyanis tavaly megvásárolt egy generikus gyógyszerportfóliót a lengyel Laboratories Serviertől, majd törökországi terjeszkedésbe kezdett.
Erre szükség is van, mivel az EGIS magyarországi értékesítéseit a válság következtében csökkenő fogyasztói pénzköltés és a versenytársakkal vívott árverseny negatívan érintette.
Az export lett a cég növekedésének fő hajtóereje - a vállalat legnagyobb külpiacának számító Oroszországban az idei első negyedévben az értékesítések 15 százalékkal nőttek.

Az EGIS tervei között szerepel még egy budapesti kutatóbázis kiépítése 3,76 milliárd forint értékben. "Az új kutatóközpont lehetővé teszi az EGIS számára, hogy a vásárolt termékek arányát csökkentse a gyógyszerportfóliójában és fenntartsa az 5 és 8 százalék közötti növekedését." - véli Marossfy.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.