BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Opel-üzlet - Több mézet kent a madzagra a Magna

A kanadai konszern német kormányzati értesülés szerint javított a General Motors leányáért kínált ajánlatán.

Egy a Reutersnek nyilatkozó, a német kormány közelében tevékenykedő informátor szerint a Magna most már 350 millió eurónyi azonnali forrást kínál az Opelért.

Az ajánlatot a kanadai cég 150 millió eurónyi átváltható kötvénnyel is javította. A Magna a forrás szerint eredetileg kétszer 50 millió eurót invesztált volna saját tőkéjéből az Opelbe.

Ezen a héten dönt a német kormány és a GM, hogy az előbbi által preferált Magna csoport, vagy az utóbbi által támogatott belga pénzügyi befektetőcsoport, az RHJI veheti-e meg az autógyártót.

A Magna-Szberbank-GAZ konzorcium két orosz tagja az állami tulajdonban lévő Szberbank, valamint a GAZ autógyártó, amelynek éppen a napokban ígért 180,2 millió dolláros állami támogatást Vlagyimir Putyin, hogy dízelmotorgyárat építsen.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.