BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább csökkent a Sony profitja

A japán elektronikai óriás az idei második negyedévben 390 millió dollár összegű nettó veszteséget halmozott fel, míg a tavalyi azonos időszakban a profitja még 368 millió dollár volt.

Mindazonáltal a veszteség nem volt olyan nagy, amekkorára a piac számított, hála a Sony kitartó költségcsökkentési erőfeszítéseinek - jelenti a BBC.

A japán cég szerint az erős jen is hozzájárult a kedvezőtlen fejleményhez, az árfolyam jelentősen csökkentette a tengerentúli árbevételeit.

A Sony folytatjaa létszámleépítést, 16 ezer dolgozójától válik meg, miközbenglobális gyártókapacitását 10 százalékkal csökkenti.

Howard Stringer elnök-vezérigazgató májusban kezdte meg a japán vállalat átstrukturálását. Elemzők szerint mintegy másfél éve van arra, hogy fordulatot érjen a válság miatt nehézségekkel küzdő elektronikai gyártónál.

2005-ben első nem japánként vette át a Sony vezetését Stringer, az amerikai menedzser igazi tesztje azonban csak most, elnök-vezérigazgatói kinevezését követően kezdődött meg. A cég radikális átalakításba kezdett. 20 százalékkal, 5,3 milliárd dollárral csökkenti az alkatrészek vásárlására fordított költségeket a következő pénzügyi évben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.