BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A GM igazgatóinak topogása miatt késik az Opel-üzlet

A General Motors új igazgatótanácsa továbbra sem adta támogatását egyik, az Opelre pályázók cégnek sem. Tovább folynak a tárgyalások az RHJ-vel és a Magnával, a döntés meghozatala pedig "eltart egy darabig".

A GM igazgatótanácsa szűkszavú közleményben tudatta, hogy még sem a Magna, sem az RHJ mellett nem tették le a garast az Opel-üzlet kapcsán. A döntésnek hétfőn kellett volna megszületnie, de a GM szóvivője az Automative Newsnak nyilatkozva annyit mondott: a tárgyalások folynak, a döntés meghozatal pedig "eltart egy darabig".

Sajtójelentések szerint a GM az RHJ, míg a német tartományi- és szövetségi kormányok a Magna ajánlatát részesítik előnyben, miközben Berlin mindkét potenciális befektetőt arra kéri: emeljék a tétet az Opelért folyó versenyben.

A Magna az Opel összeszerelő kapacitásának fejlesztésére helyezné a hangsúlyt, és magas növekedési mutatókat jósol, befektető partnere, a Szberbank révén elsősorban Oroszországban.

Az RHJ viszont a profitabilitás helyreállítása érdekében csökkentené a termelést és nem zárkózik el attól, hogy egy későbbi időpontban a GM visszavásárolja tőle leányvállalatát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.