BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Toyota Corolla a roncsautó program sztárja

Az Egyesült Államokban elérte a 180 ezret az államilag támogatott autócsere program keretében eladott járművek száma. A legnépszerűbb "csereautó" a Toyota Corolla, amely mostanra megelőzte a Fordot.

A Szenátus várhatóan elfogadja azt a törvényjavaslatot, amely két milliárd dollárral bővíti ki a roncsautó program keretét.

Az amerikai állam 4 500 dolláros támogatást ad minden, az autóját új, takarékosabb modellre cserélő tulajdonosnak, az akció keretében eddig 775,2 millió dollárt folyósítottak – jelenti a Reuters.

A becserélt járművek több mint 80 százaléka kisteherautó, kisbusz vagy pickup, az újonnan megvásárolt modellek 59 százaléka személyautó. A programban a Toyota Corolla szedán a legnépszerűbb, a japán modell a Ford Focust előzte meg. A Toyota egyébként még két típussal, a Priusszal és a Camryval szerepel a top tízben, míg riválisa, a Honda a harmadik helyet szerezte meg a Civickel.

A becserélt autók top tízes listájának minden tagja amerikai gyártmány. A Ford öt kisteherautóval szerepel, emellett három Jeep és Dodge (gyártó: Chrysler) és két Chevy (gyártó: General Motors) kapott helyet a "roncs toplistán".

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.