BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Brüsszeli áldás a Lufthansa-AUA fúzióra

Az Európai Bizottság zöld utat adott ahhoz, hogy a német Lufthansa tulajdonába kerüljön a pénzügyi nehézségekkel küszködő osztrák AUA légitársaság.

Az összeolvadás révén Európa vezető légitársasága jön létre, a bécsi repülőtér pedig azt reméli, hogy kulcsfontosságú szerepet kap a Lufthansa kelet-európai légiforgalmi terveiben. 
 
A bizottság versenyügyi kérdésekben illetékes tagja Neelie Kroes elmondta, hogy a Lufthansa további javaslatokat terjesztett elő a bizottságnak a versenyt érintő aggodalmaira vonatkozóan, s ez tette lehetővé a tervezett ügylet jóváhagyását.

A Lufthansa februárban tett 4,49 eurós részvényenkénti vételi ajánlatot tett az osztrák légitársaság közkézen lévő részvényeire. A Lufthansa már korábban megszerezte az osztrák ÖIAG állami holding AUA-ban lévő tulajdoni részét, 41,6 százalékot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.