BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Leáll a Toyota egyik gyártósora

A Toyota az egyik, Japánban található gyártósorának leállítására készül. Az üzem várhatóan több mint egy évig nem termel majd.

Ez lesz az első alkalom, hogy ilyen hosszú időre történő felfüggesztésre kerül sor a Toyota valamelyik hazai termelő üzemében – jelenti a BBC. A bezárás az Aichi prefektúrában lévő üzemet érinti, a bezárás 220 ezer járművel csökkenti a termelést.

A japán sajtó értesülései szerint a Toyota teljes kapacitását évi 700 ezer -1 millió járművel készül csökkenteni. A japán üzemben lévő két gyártósor egyikét 2010 tavaszától 2011 második feléig állítják le. Egy magát megnevezni nem kívánó forrás a Reutersnek azt mondta, a Toyota hasonló lépés megtételét fontolgatja az Egyesült Királyságban is.

Az elmúlt három negyedévet veszteséggel zárta a Toyota, miközben riválisai, a Nissan és a Honda a költségcsökkentésnek köszönhetően profitról számolhattak be az áprilistól júniusig tartó időszakban. A Toyota kapacitásai évi 10 millió autó előállítását teszik lehetővé, de a cég idén mindössze 6,68 millió darab megtermelését tervezi.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.