BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyaráz a BKV: 53 percig már a metró se járt!

A 3-as metró Kálvin téri állomásán utas- és forgalombiztonsági okokból elvégzett rendkívüli pályakarbantartási munkák miatt ma rövid időre szünetelt a metróközlekedés.

A metró pályafenntartás szakemberei a mai éjszakai üzemszünet folyamán hibaelhárítást hajtottak végre a Kálvin tér peron melletti szakaszán - áll a BKV közleményében. A sínszálat tartó, úgynevezett magánaljak elváltak a vasbeton alépítménytől. Azonnali javítás hiányában az ilyen jellegű hiba hosszabb távon további állapotromlást eredményezhet, egy-egy alj leválása után a környezetében lévő többi rögzítés is megsérülhet a nagymértékű terhelés miatt.

Az éjszakai hibaelhárítás során a szakemberek az érintett sínszálat kiemelték helyéről, az elvált magánaljakat újra ragasztották, majd a sínszálat visszahelyezték és rögzítették. Az üzem megindulása előtt derült ki, hogy a ragasztás nem kötött meg kellőképpen, ezért a környezetében lévő sínvégeket ideiglenes hevederes kötéssel erősítették meg.

 

Az ideiglenes megoldás miatt folyamatos felügyeletet tartottak, valamint 5 km/óra sebességkorlátozást rendeltek el. A felügyelet során látható volt, hogy az ideiglenes hevederes átkötés a nagy terhelést nehezen viseli még ennél az alacsony sebességnél is. A biztonság érdekében az a döntés született, hogy nem várják meg a következő üzemszüneti időszakot, hanem a reggeli csúcsforgalom befejeztével rövid időre leállítják a forgalmat az érintett szakaszon, és a hevederes kötést nagyobb terhelésre módosítják.

Kisiklás veszély nem volt, az ideiglenes heveder felhelyezésével éppen annak a veszélyét sikerült megelőzni - tudatta a közlekedési társaság. Erre az időszakra autóbuszos pótlást biztosított a BKV a Deák tér – Nagyvárad tér közötti szakaszon, s az előre nem tervezhető eseményről a lehető legkorábban tájékoztatták a médián keresztül az utasokat. A munka 53 percig tartott, erre az időre szünetelt a forgalom, amely 10 óra 57 perckor helyreállt. A megerősített hevederes átkötés megfelelő biztonsággal, és sebességkorlátozás nélkül alkalmas a nap folyamán a további közlekedésre. Természetesen az éjszakai üzemszünetben a hibát véglegesen javítják - áll a közleményben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.