BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Opel saga – A Fiat ismét versenybe szállna

Az olasz La Repubblica című lap jelentése szerint a Fiat fontolgatja, hogy új ajánlatot tesz az Opelre. A cég korábban már kiszállt a GM német leányáért folytatott versenyből.

Az AFP a La Repubblica cikkét idézve arról tudósít: most, hogy a riválisok ajánlatai láthatólag nem váltak be, a Fiat ismét előállna egy vételi javaslattal.

Információik szerint a Fiat vezetése úgy gondolja: a Magna ajánlata "törékeny", mivel elsősorban Oroszországra és néhány Kelet-európai piacra koncentrál, ahol az eladások 50 százalékkal csökkentek. A lap hozzáteszi: az olasz autógyár vezetése nem nyilatkozik az ügyről, vagyis nem cáfolta meg a hírt.

A Fiat májusban szállt ki az Opelért folyó versenyből, így a Magna-Szberbank, valamint a belga RHJ konszern ajánlata közül választhatott a GM. A német kormány inkább a Magnát, a GM az RHJ-t részesítette előnyben. A keddi sajtójelentések szerint azonban elképzelhető, hogy General Motors megváltoztatja álláspontját és mégis megtartja az Opelt.

Az Automotive News szaklap április végén és július elején megszavaztatta olvasóit, hogy melyik lenne a legjobb tulajdonosa az Opelnek. A jórészt az iparág képviselői által olvasott lap kérdésre 1162 illetve 1390 válasz érkezett, és ezek mindkét alkalommal a Fiatot tartották volna a legjobb választásnak.

Áprilisban a Fiat 49 százalékot kapott, a Magna által vezetett konzorcium 28-at, míg júliusban a válaszadók 46 százaléka szavazott az olaszokra és 31 a Magnára. Egy másik, június elejei közvéleménykutatása során 1266 szavazójának 55 százaléka pedig úgy látta, hogy a német kormány miatt hiúsult meg a Fiat terve, hogy megvásárolja az Opelt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.