BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Végleges ajánlat az Opelre – A GM-nél a labda

A kanadai Magna International és orosz befektető partnere, a Szberbank lezárta a General Motors vezetőségével folytatott tárgyalásokat. Az Opel megvásárlására tett végleges ajánlatról az amerikai anyavállalat igazgatótanácsa dönt.

„A nyitott kérdések lezárultak” – közölte a Magna, a vállalat véglegesítette az Opel megvásárlására vonatkozó ajánlatát, amelyről a GM igazgatótanácsa dönt.

A GM Europe ma délután közleményben erősítette meg a dokumentum érkezését és közölte: az ajánlatot a következő napokban megvizsgálják – jelenti az AP.

Egyelőre nem tudni, az elbírálás mennyi ideig tart majd és mikor hozhat eredményt. Az Opel anyavállalatának igazgatótanácsa a Magna-Szberbank, illetve az RHJ International SA vételi ajánlata közül választhat. A GM Europe korábban úgy fogalmazott: az RHJ konzorcium ajánlata „egyszerűbb”.

A német kormány a Magnát látná szívesebben az Opel új tulajdonosaként, a végső döntést azonban a GM hozza meg. A német gazdasági minisztérium nem kommentálta a Magna mai közlését.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.