BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Dell: Le a netbookkal, a Windows a megmentő

Michael Dell szerint a felhasználók csak addig örülnek a netbookoknak, amíg rá nem jönnek, hogy nem elég nagy a kijelző. A második legnagyobb PC-gyártó vezetője szerint a Windows 7, az Office 2010 és a legújabb processzor együtt ismét megszerettetheti a PC-t az emberekkel.

"Vegyünk egy felhasználót, aki eddig egy 15 hüvelykes notebookkal dolgozott és adjunk neki egy 10 hüvelykes netbookot. Először azt mondja majd, milyen jó, hogy ilyen könnyű, de 36 óra múlva már kicsinek találja a kijelzőt és szeretné visszakapni a noteszgépét" – összegezte a netbookokról alkotott véleményét Michael Dell egy a Szilícium-völgyben tartott összejövetelen.

Michael Dell szerint a felhasználók jó része elégedetlen a kis monitorral és a gyengébb teljesítménnyel, ezért a netbookok nem javasolhatóak helyettesítő gépként. A HP után a második legnagyobb PC-gyártó lelkesen nyilatkozott a Microsoft új operációs rendszeréről. Mint mondta, a Windows 7, az Office 2010 és a legfejlettebb processzor együttese helyreállítja majd a PC-k be vetett hitet. Arra a kérdésre, mit tart a legnagyobb hibájának, Michael Dell az eladási modellt említette. A vezérigazgató elismerte, hogy talán korábban kellett volna diverzifikálniuk - írja a PC World.

A cég most igyekszik ezt bepótolni: a Dell a múlt hónapban megvásárolta a számítástechnikai szolgáltatásokat nyújtó Perot Systemset, hogy az akvizíció segítségével hatékonyabban konkuráljon az IBM-mel és a HP-val. Michael Dell úgy fogalmazott: cége az út közepén tart a tisztán hardvergyártó vállalatból hardver-szoftver céggé történő átalakulásban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.