BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egy óra alatt 600 millió dollárt szerzett a Tata

A Tata Motors összesen 750 millió dollárt gyűjtött a befektetőktől. Az így megszerzett forrást a legnagyobb indiai autógyár a Jaguar és Land Rover márkák megvásárlása folytán felgyűlt tartozás törlesztésére fordítja majd.

A Tata tőkegyűjtő akciójának kedvezett a fejlődő országok papírjai iránti egyre növekvő kereslet. Az indiai autógyár globális letéti igazolásokat (GDR) és átváltható kötvényeket dobott piacra. Az eredetileg tervezett 600 millió dolláros összeget egy óra alatt gyűjtött össze a cég, amely ezután 750 millióra növelte ajánlatát – tudósít az AFP.

Ravi Kant alelnök mérföldkőnek nevezte a sikeres akciót, amely szerint igazolja a befektetők cégbe vetett bizalmát. A Tata a brit Jaguar és Land Rover megvásárlása nyomán felgyűlt tartozás törlesztésére fordítja majd a most befolyt összeg nagy részét.

A Tata tavaly vásárolta meg a két márkát a Fordtól 2,3 milliárd dollárért. A vállalat már visszafizette az üzlethez felvett 3 milliárd dolláros áthidaló kölcsön nagy részét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.