BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hálózatbővítés bevételnövekedéssel a DM-nél

A szeptember 30-án zárult üzleti évben 63,7 milliárd forintra emelkedett a Drogerie Markt üzletlánc bruttó árbevétele a tavalyi 60,4 milliárdról - jelentette be Wolfgang Strasser, a DM Kft. ügyvezető igazgatója. Igaz, ebben az eredményben némi szerepe lehet annak is, hogy az üzleti év utolsó három hónapjában öt százalékkal magasabb lett az általános forgalmi adó, ám a forgalom így is emelkedett, és ez nem csak a magyar hálózatra jellemző.

A Németországtól Bulgáriáig 11 országban több mint 2200 üzlettel rendelkező DM konszern bruttó árbevétele ugyanis 11,6 százalékkal 5,211 milliárd euróra emelkedett.

Az elmúlt év a gazdaság számára általában viharos volt, a drogériakereskedelmet azonban nem vetette vissza. Erre az lehet a magyarázat, hogy válság idején az emberek a nagyobb kiadásokon spórolnak – legyen az egy autó, egy nyaralás vagy egy lakásvásárlás költsége. Az illatszereket, szépségápolási termékeket azonban a vásárlók nem akarják nélkülözni - vélekedik Martin Engelmann, a DM Austria igazgatótanácsának elnöke.

Az elnök okkal lehet elégedett, hiszen a DM Austria csoport - amelyhez a magyar, cseh, szlovák, szlovén, horvát, szerb, bosznia–hercegovinai, román és bolgár leányvállalatok tartoznak - 11,7 százalékos emelkedéssel 1,463 milliárd eurós forgalmat ért el. Ráadásul a partnerországok 884 millió eurós árbevétele a csoport forgalmának több mint 60 százalékát teszi  ki, és ez a csoportszintűnél nagyobb mértékben, 15,59 százalékkal bővült.

A forgalom ugyanakkor nem növekedhetett volna ilyen dinamikusan a hálózat bővítése nélkül. Az október elsején kezdődött 2009/2010-es gazdasági évben 91 millió eurót szánnak az osztrák dm és a partnerországok beruházásaira. Ebből 39 millió eurót a partnerországok, 16 milliót pedig az osztrák üzlethálózat bővítésére illetve az üzletek felújítására fordítanak.

Szeptemberben kezdődött meg a vállalat új központi raktárának építése az Érd Logisztikai Parkban. A 7 hektáros tarületen egy év múlva készül el az összesen 20 ezer négyzetméteresnyi raktárkomplexum, amely a későbbiekben további 5000 négyzetméterrel bővíthető. A 250 üzlettel rendelkező vállalat ugyanis már jó ideje kinőtte a törökbálinti Depo területén lévő raktár- és irodaépületet, hiszen jelenleg is további két raktárhelységre van szüksége, a Depo és a Harbor Park területén.
A középtávú tervek szerint három év múlva - ugyancsak Érden - egy új irodaházat is épít a DM Kft.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.