BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Három hónapon belül kifuthat a pénzből az Opel

Az Opel irányítását ellátó csoport vezetője közölte: a vállalat csak 2010 január közepéig elegendő likviditással rendelkezik, ezért az eladásról szóló megállapodást a lehető leghamarabb alá kell írni.

Fred Irwin a Deutschlandfunk rádiónak nyilatkozva közölte, hogy az Opel számára fontos az eladásról szóló megállapodás mielőbbi aláírása, mivel a cég anyagi gondokkal küzd. A General Motors elvileg ezen a héten aláírja az Opel eladásáról szóló szerződést a Magnával. Irwin hozzátette: az Opelnek nem áll érdekében az üzlet újratárgyalása, a GM-nek ma vagy holnap össze kell ülnie - tudósít az AFP.

Az üzlet azonban késhet, mivel pénteken az Európai Bizottság kifogásolta Németország támogatási tervét, mondván az sértheti a közösségi versenyszabályokat. A versenyjogi biztos arra kötelezte Berlint, hogy írásban erősítse meg: a 4,5 milliárd eurós állami forrás nem kizárólag a Magna számára elérhető.

Ezt a német kormány tegnap meg is tette, a kabinet szóvivője pedig úgy fogalmazott, nem gondolja, hogy az Európai Uniónak alapvető problémája lenne az Opel-üzlettel.

Eközben a Bloomberg meg nem nevezett illetékesre hivatkozva arról tudósított, megváltoztathatja a General Motors azt a döntését, hogy eladja az Opel többségi tulajdonát a kanadai Magna és az orosz Szberbank alkotta konzorciumnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.