BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pont kerülhet az Opel-ügy végére

A Magna és az orosz Szberbank által alkotott konzorcium a jövő héten írhatja alá azt a megállapodást, amelynek révén az Opel autógyártó 55 százalékos tulajdonosai lesznek – tudta meg a Reuters hírügynökség több neve elhallgatását kérő illetékestől.

Addig azonban a kanadai autóalkatrész-gyártó illetékeseinek meg kell állapodniuk az Opel befolyásos szakszervezeti vezetőivel, hogy milyen módon spórolnak meg évente 265 millió eurót. A Magna illetékes képviselői Európa-szerte tárgyalnak a szakszervezetekkel.

Az egyik legnehezebb feladat Siegfried Wolfra, a Magna vezérigazgató-helyettesére hárult, ő egyeztet ugyanis Nagy-Britanniában a Vauxhall dolgozóinak képviselőivel. A Magna tervei szerint 10 500 munkahelyet szüntetne meg Európa-szerte, ezek közül ezer érintené az Opel Angliában gyártott jobbkormányos verziójának gyártóját.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.