BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Áll a bál" Németországban az Opel-ügy miatt

Az amerikai kongresszus röviddel előbb még örömmel fogadta Merkel kancellárt. Néhány órával később a General Motors bejelentette, hogy mégsem adja el az Opelt. Ez sértés Németországgal szemben – összegezte a GM döntése utáni közhangulatot a ZDF.

"A General Motors magatartása teljességgel elfogadhatatlan, mind a munkavállalókkal, mind magával Németországgal szemben" - jelentette ki Brüderle szövetségi gazdasági miniszter. "A fejleményekért egyedül a General Motors a felelős" – idézi a minisztert a ZDF.

Brüderle leszögezte, hogy a német adófizetők visszakapják az áthidaló kölcsön összegét, amelyet Berlin nyújtott a Magnának. A miniszter egyúttal hangsúlyozta: reméli, hogy a GM a lehető leghamarabb prezentálja az átstrukturálással kapcsolatos terveit.

Felháborodással reagáltak a hírre az Opel dolgozói is, az alkalmazottakat képviselő Klaus Franz AP-hez eljuttatott közlése szerint csütörtöktől figyelmeztető sztrájkok kezdődnek a tiltakozás kifejezéseként. Az IG Metall nyilatkozata szerint négy németországi üzemben kezdődik meg a munkabeszűntetés, amelyet további európai gyárak is követnek majd.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.