BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lehullhat az első fej az Opel-ügy kapcsán

Az AFP-nek egy jól értesült informátor azt mondta, Forster a General Motors Opellel kapcsolatos döntése miatt mond le. Az értesülést most egy a Spiegelnek nyilatkozó bennfentes is megerősítette, aki szerint az európai üzletágvezető még a héten beadja lemondását.

Forster erősen támogatta a korábbi vásárlójelölt Magnát. A GM Europe nem kommentálta az információt. A lap értesülései szerint a GM Europe ügyvezető alelnöke, David Reilly váltja majd Forstert. A restrukturálási specialistának tekintett brit szakértő kinevezése a lap véleménye szerint újabb provokáció az Opel számára. Reilly ismeri a Vauxhall üzemeit és korábban Sanghajban dolgozott a Chevrolet márkán. Kinevezése a Spiegel véleménye szerint megnehezítheti az európai gyárak alkalmazottainak életét.

A GM vezérigazgatója, Fritz Henderson korábban Detroitban közölte, hogy heteken belül új vezetőket jelöl az Opel és a Vauxhall élére.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.