BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megkétszerezte profitját a Vodafone

A brit mobilszolgáltató az első félévben 125 százalékkal növelte adózás utáni hasznát és hozzátette, hogy megduplázná a tervezett költségcsökkentés összegét.

A szeptember 30-val végződő hat hónapban a Vodafone nettó nyeresége 4,82 milliárd fontot tett ki, szemben az előző és azonos időszakában márt 2,14 milliárd fonttal. A cég közlése szerint jelentős leírása került sor a török üzletág kapcsán. Ugyanakkor a csoport forgalma 9 százalékkal nőtt, ez is hozzájárult a profit alakulásához – írja az AFP.

Az operatív profit 2,9 százalékkal 7,5 milliárd fontra emelkedett az első félévben. Vittorio Colao vezérigazgató szerint a cégcsoport a várakozásoknak megfelelően teljesített.

A Vodafone egyúttal közölte: az 1 milliárd fontos takarékossági programot a tervezettnél egy évvel korábban vezetik be és 2012-is további 1 milliárd fonttal csökkentik a vállalat működési költségét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.