BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Koreai atomerőművek táplálhatják az Emirátusokat

Egy dél-koreai konzorcium mintegy 40 milliárd dolláros megrendelés keretében négy atomerőmű építését kezdheti meg az Egyesült Arab Emirátusokban.

A Korea Electric Power Corp. (Kepco) vezette konzorcium ajánlatával maga mögé utasított egy amerikai-japán csoportot és egy francia céget. Dél-koreai hivatalos körök a BBC-nek jelezték: a megbízás a legnagyobb egyedi szerződés, amelyet Dél-Korea valaha elnyert külföldön. A négy felépítendő erőmű beruházási értéke 40 milliárd dollár.

Az Egyesült Arab Emirátusok ugyan a világ harmadik legnagyobb olajexportőrének számit, mégis csak nukleáris energia képes kielégíteni energiaigényét. A nukleáris reaktorok 2020-ra lesznek üzemképesek, ekkorra az arab ország áramigénye várhatólag több mint kétszeresére növekszik. Az első egység várhatóan 2017-ben kezdi meg működését.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.