BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Malév: Januárban visszaállamosíthatják ismét

Január végéig kell aláírni azokat a megállapodásokat, aminek alapján a magyar állam ismét a Malév többségi tulajdonosa lesz - írja a Népszabadság és a Napi Gazdaság a csütörtöki számában az erről szóló kormányhatározatot ismertetve.

A magyar kormány elengedné azt a 32 millió eurót, mintegy 9 milliárd forintot, amit a Vnyesekonombank garanciájaként nem váltott be, de csak azzal a feltétellel, ha az orosz bank középlejáratú hitel formájában biztosítja a magyar légitársaság további finanszírozását és a fenti határidőig aláírják a magyar állam számára többségi tulajdont biztosító megállapodásokat.

A hitel kamata nem lehet magasabb az EURIBOR felett 500 bázisponttal. A Népszabadság emlékeztet arra, hogy a Vnyesekonombank 2007-ben a Malév privatizációjában vállalt garanciát a vevőnek.

Miután a vevő nem teljesített, az azonnal lehívható garancia hatályba lépett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.