BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Milliós kártérítést fizetnek a kenőpénz botrány miatt a Siemens volt vezetői

A Siemens német konszern hat volt igazgatója vállalta, hogy kártérítést fizet azzal a kenőpénzes botránnyal kapcsolatban, amely a céget 2006-ban sújtotta.

Közöttük van a cég két volt felső szintű vezetője: Heinrich von Pierer és Klaus Kleinfeld, aki jelenleg az Alcoa vezetője - jelenti a BBC. Von Pierer 5 millió euró összegű kártérítést fizet a Siemensnek, míg Kleinfeld 2 millió eurót.

A két volt cégvezetőt azzal vádolták, hogy figyelmen kívül hagyták a tényt, hogy a Siemens óriási kenőpénzeket fizetett azért, hogy szerződésekhez jusson külföldön.

Egy cégen belüli vizsgálat kiderítette, hogy a társaság számos országban fizetett kenőpénzeket, köztük Irakban, Venezuelában, Izraelben és Oroszországban. A botrány miatt a Siemens már jelentős bírságot kényszerült fizetni az Egyesült Államokban és Németországban.

A Siemens ma jelentette be, hogy nettó 1,1 milliárd eurós veszteséggel zárta a negyedik negyedévet. Az előző év azonos időszakban a mínusz 2,4 milliárd euró volt. A forgalom 9 százalékkal csökkent, a veszteséget azonban elsősorban a Nokia Siemens Network üzletággal kapcsolatos leírások okozták.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.