BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Így tesztelik a ferihegyi biztonságiak éberségét

Kizárt, hogy a Ferihegyi repülőtéren robbanószert vagy más tiltott anyagot tegyenek a biztonsági szolgálat munkatársai az utasok csomagjába

A Ferihegyi repülőtéren nem fordulhatna elő az, ami a poprádi légikikötőben történt. Robbanószert vagy más tiltott anyagot tenni az utasok csomagjába bűncselekmény, mivel veszélyezteti a légi közlekedést - mondta az InfoRádiónak a Budapest Airport Zrt. vállalati kapcsolatokért felelős igazgatója.

Hardy Mihály hozzátette: a ferihegyi utasbiztonsági rendszert a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság felügyeli, amelynek munkatársai időnként valóban tesztelik a csomagvizsgálók éberségét úgy, hogy civil ruhás utasnak álcázva fegyveralkatrészeket próbálnak átvinni.

Az utasbiztonsági monitorok előtt ülő ellenőrök figyelmét másként is próbára teszik Ferihegyen: a számítógép bizonyos időközönként robbanóanyagok vagy fegyvernek látszó tárgyak képét vetíti eléjük. Ilyenkor a reptéri dolgozóknak jelezniük kell a problémát, a rendszer pedig közli velük, hogy ez csak egy minőségellenőrzési teszt része volt.

Mint korábban megírtuk, a szlovák rendőrség haragját vívta ki az a tiszt, aki elfelejtett eltávolítani egy elrejtett robbanóanyagot egy Dublinba tartó utas táskájából egy gyakorlat során a popradi repülőtéren.

Szintén hírt adtunk a lemeztelenítő szkennerrel kapcsolatban, hogy uniós biztonsági szakértők vitatják meg azokat az intézkedéseket, amelyeket már több európai ország is bevezetett a repülőtereken a karácsonyi amerikai merényletkísérletet követően.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.