BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rekord – 3 millió jelzáloghiteles kapott csőd értesítést az USA-ban

A RealtyTrac iparági elemző jelentése szerint rekord mértéket ért el a bedőlő jelzáloghitelek miatt értesítettek száma. Az Egyesült Államokban 3 millióan kerültek csődközelbe, 21 százalékkal többen, mint 2008-ban.

A felmérés azokat a jelzáloghitellel rendelkező ingatlantulajdonosokat vette figyelembe, akik legalább egy értesítést kaptak a részletfizetési elmaradásaik miatt és hitelük csaknem bedőlt. 2008-hoz képest 21 százalékkal többen kerültek bajba és a csőd szélére sodródott hitelesek száma csaknem duplája volt a 2007-ben mértnek – idézi a RealtyTrac felmérését a CNN.

James Saccacio, a vizsgálatot végző cég vezére hozzátette: a helyzet sokkal rosszabb is lehetett volna a jelzáloghiteleseket védő állami intézkedések nélkül. A jelentés egyetlen jó híre, hogy bár jóval többen kaptak fizetési felszólítást, mint egy éve, a hitelek bedőlése miatt elárverezett lakások száma csak 1,1 százalékkal emelkedett 2008-hoz képest.

A decemberi kényszerértékesítések száma novemberhez képest 14 százalékkal ugrott meg, amely kapcsán azonban piaci szereplők megjegyezték, hogy több amerikai nagybank is moratóriumot hirdetett az ünnepekre, vagyis az idei év elején vélhetően ismét felpörögnek majd az események a lakáspiacon. A decemberi adat 2008 utolsó hónapjához képest 14 százalékos emelkedést mutat.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.