BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Samsung bemutatta a badát

A Samsung a barcelonai Mobile World Congress alkalmából bemutatta az első okostelefont, amelyen saját, bada nevű operációs rendszere fut.

A Samsung a már korábban is használt TouchWiz érintőképernyővel szerelt okos telefonra telepítette először a badát. A dél-koreai vállalat azt reméli, hogy a Linux alapú szoftverrel piacot nyerhet a riválisok elől.

J. K. Shin, a Samsung mobil divíziójának elnöke az AP-nek elmondta: a vállalat célja, hogy kiszélesítse az okos telefonok piacát és olyanok számára is elérhetővé tegye a modern készülékeket, akik eddig nem engedhették meg maguknak azokat. A Samsung ennek érdekében 50 országban elérhető online szoftverüzletet is indít, ahonnan az új készülékhez is alkalmazásokat tölthetnek le a felhasználók.

Az S8500 Wave 512 MB RAM-mal szerelt készülék. A teljesítményt 1 GHz-es processzor biztosítja, a megjelenésről 3,3 colos Super AMOLED érintőkijelző gondoskodik. A telefon 3G, WiFi, GPS, Bluetooth 3.0 kapcsolódási lehetőségekkel rendelkezik. Az 5 megapixeles kamera HD videórögzítést tesz lehetővé.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.