BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Apple vezér nem szeret osztalékot fizetni

Steve Jobs szerint az Apple-nek "nagyban kell gondolkoznia" 40 milliárd dolláros készpénztartalékáról, amelyet nem érdemes osztalékokra vagy részvényvisszavásárlásra fordítania.

"Nagy vállalat vagyunk és ha valóban nagyban akarunk gondolkozni, bátornak kell lennünk, hiszen ki tudja, mi vár ránk a következő sarkon?" – fogalmazott Steve Jobs a részvényesek előtt. A befektetők arról kérdezték az Apple vezérét, hogy mik a tervei a vállalat 40 milliárd dolláros készpénz tartalékával?

A Hudson Square elemzője a Reutersnek elmondta: Jobs nem utalt arra, hogy a cég változtatna stratégiáján, hiszen korábban már Tim Cook pénzügyi igazgató is meglebegtette, hogy az Apple akár egy nagyobb céget is felvásárolna. A Broadpoint Amtech szakértője szintén úgy vélte, hogy a közeljövőben nem várható jelentős akvizíció a cégtől, mivel a nagyvállalatok felvásárlása nem illik az Apple profiljába. Száz-százötven mérnököt alkalmazó kis vállalatok megszerzése és integrálása – ez eddig is hatékonynak bizonyult, vélte Brian Marshall.

Az Apple vezére azt mindenesetre világossá tette, hogy a részvények visszavásárlásának, illetve az osztalékok fizetésének nem sok értelmét látja.

Az Apple részvényeinek árfolyama több mint kétszeresére emelkedett egy év alatt, a papír ára október óta 200 dollár között mozgott, miközben a befektetők arra várnak, hogy új lendületet kapjon a rali.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.