BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A BMW nem akarja átengedni a trónt

A BMW profitja tavaly 36 százalékkal csökkent, a cég ennek ellenére óvatos optimizmussal tekint az idei évre.

A BMW AG mai közlése szerint a cég nettó eredménye 36 százalékkal, 210 millió euróra csökkent a 2009-es évben. A világ legnagyobb luxusautó-gyárának forgalma tavaly csaknem 5 százalékkal, 51 milliárd euróra csökkent 2008-hoz képest.

A 2008-ban legyártott 1,44 millióhoz képest tavaly 1,26 millió autót állított elő a BMW, ez 13 százalékos csökkenést jelent. A BMW márka 13 százalékos csökkenést könyvelt el, Miniből 9 százalékkal fogyott kevesebb, míg 35 százalékkal kevesebb Rolls Royce-ot értékesített a konszern. A motorkerékpár üzletág 21 százalékkal kevesebb, 83 ezer járművet gyártott.

Norbert Reithofer, a BMW vezére az AP által idézett jelentés szerint leszögezte: az új modelleknek és a gazdasági kilábalásnak köszönhetően óvatos optimizmussal tekintenek az idei évre. A vezérigazgató a piaci vezető pozíció megőrzését tervezi az idei évben, a termelést pedig várhatóan egyszámjegyű tartományban, 1,3 millió darab fölé emeli a vállalat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.