BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gerendai a Michelin-csillagról: "Madarat lehetne fogatni velem"

Második közép-európai étteremként Michelin-csillagot kapott a budapesti Costes étterem. Fontos visszajelzés ez az elismerés számunkra és a magyar vendéglátás számára is - kommentálta a hírt a Világgazdaság Online-nak Gerendai Károly, a Costes társtulajdonosa.

A Costes teljesítményének elismeréseként bekerült a nemzetközleg legtekintélyesebb gasztronómiai kalauz, a Michelin Guide idei kiadványába. A Main Cities of Europe-ban először szerepel magyar étterem, s a térségből a prágai Four Seasons Allegro étterme után a második a Costes, amely Michelin-csillagot kapott.

Nem is tagadta Gerendai Károly, hogy most madarat lehetne vele fogatni, mert annyira örül a jó hírnek. Lapunknak nyilatkozva úgy értékelte, hogy közös munka - a konyhai és éttermi szakmai és menedzsment teljesítmény - eredménye ez a siker.

"Fontos visszajelzés ez számunka, hogy jó úton járunk, s fontos visszajelzés mindenki számára, aki a szakmából elindult a gasztroforradalom, az igényes vendéglátás útján" - állapította meg. Szerinte az elismerés arra kötelezi a Costest, hogy mindig és még inkább ügyeljen a minőségre. "Az egy csillag még csak a kezdet, a szakmában a három Michelin-csillag jelenti a csúcsot, ebben egyetértünk üzlettársaimmal" - mondta a Costes társtulajdonosa.

Először tavaly ősszel jártak a Costesben a Michelin-ellenőrök. Miután séfváltás történt a Ráday utcai vendéglátóhelyen, "Az év étterme" elismerés elnyerésekor Gerendai emiatt még kevés esélyt látott a csillagszerzésre. Időközben az ellenőrök titokban még januárban visszatértek, és már az új séffel ismét tesztelték az éttermet. "Ez a legszebb az egész dologban, hogy hittek a Costesben, és nem hagyták annyiban, hogy a séfcsere miatt ne kapjon csillagot" - jegyezte meg a továbbiakban Gerendai.

Szerinte a Costes csillaga egyúttal annak jele, hogy végre Magyarországot is jegyzik a nemzetközi gasztrotérképen. Saját példájuk azt bizonyítja, hogy minden lehetséges: érdemes küzdeni másoknak is a Michelin-csillagért.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.