BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hat milliárd dollárért akvirált a Merck

Az amerikai, gyógyszeripari berendezéseket gyártó és értékesítő társaság tulajdonosoa lett a Merck gyógyszergyártó, a felvásárlás értéke 6 milliárd dollár.

A Merck KGaA gyógyszergyártó megállapodott a gyógyszerfejlesztésekhez berendezésket szállító társaság, az amerikai  Millipore fevásárlásáról – tudósít a Reuters. Az akvizíciót készpénzzel, mintegy 6 milliárd dollár értékben hajtja végre a társaság. A darmstadti központú Merck közleménye szerint az ajánlat 13 százalékkal magasabb a Millipore részvényeinek pénteki záróértékénél. Az összeggel a Thermo Fisher Scientific Inc. ellenajánlatát sikerült túlszárnyalni.

Az akvizíció után a Merck - a világ legnagyobb, a monitorokhoz használt folyadékkristályok gyártója - az eddigi 25 százalékról 35 százalékra növeli árbevételének arányát a kemikáliák terén. A Merck a Millipore gyártás és tesztelés terén megszerzett tapasztalatát és szaktudását is felhasználja jövőben - állítja a Merck közleménye.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.