BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Keresőháború - Ismét javított a Microsoft

Bár a Google továbbra is messze vezet a keresőmotorok között, a Microsoft Bing keresője tovább növelte piaci részesedését februárban.

A Hitwise adatai szerint a Google 70,95 százalékos részesedéssel rendelkezett februárban, vagyis a keresőóriás tartja magát abban a 2 százalékos sávban, amelyben az elmúlt hónapokban mozgott.

A Yahoo az év első két hónapjában tartotta a 14,57 százalékos részesedését, igaz, ez csaknem 2 százalékkal rosszabb a fél évvel ezelőtti eredményénél. Eközben a harmadik helyezett Bing lassan, de folyamatosan javítja piaci részesedését. A Microsoft keresője decemberben 8,92 százalékkal rendelkezett, amit mostanra 9,70 százalékra javított.

A Technology Business Research elemzője szerint nem meglepő, hogy a Bing csak lassan képes felkapaszkodni a piacon, ahol a Google dominanciája ilyen erős. Ezra Gottheil ugyanakkor a PC Worldnek nyilatkozva hozzátette, hogy egy hatalmas piac 9,7 százaléka szintén hatalmas összeget jelent.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.