BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kína: A Google a titkosszolgálatnak dolgozik

A kínai állami média megtámadta a Google-t, amiért szerinte "bonyolult kapcsolatok" fűzik az Egyesült Államok kormányához.

Az Új Kína hírügynökség jelentése szerint a Google keresőprogramja révén szerzett eredményeket az amerikai hírszerző ügynökségek rendelkezésére bocsátja.

Peking a BBC jelentése szerint azzal is megvádolta a Google-t, hogy megpróbálja a kínai társadalomra ráerőszakolni az amerikai értékeket. A Google azonban cáfolta, hogy az amerikai kormány befolyása alatt állna. A kínai támadás időzítése azért érdekes, mert a keresőóriás napokon belül bejelentheti, hogy elhagyja az ázsiai országot.

Peking és a Google viszony akkor romlott meg, amikor kínai hackerek nagyerejű támadást intéztek kínai polgárjogi aktivisták Gmail fiókjai ellen. A cég válaszul titkosította a webmail rendszerét és közölte, hogy a jövőben nem cenzúrázza a kínai oldalán megjelenő keresési találatokat. Peking egyrészt hangsúlyozta, hogy továbbra is örömmel fogadja a Google tevékenységét, másrészt leszögezte, hogy az ország az amerikai cég nélkül is fejlesztheti internetes kultúráját.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.