BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A HP vásárolja fel a Palmot

A Hewlett-Packard 1,2 milliárd dollárért felvásárolja a PDA piac korábbi sikeres szereplőjét, a mostanában gyengélkedő Palmot.

A Palm az elmúlt időszakban egyre rosszabb hírekről számolt be. A csökkenő eladásai miatt bajba került cégnél elkerülhetetlen lett külső forrás bevonása. Sokáig azonban kétséges volt, hogy ki is lehet a befutó a korábban igen sikeres cégért. Szó volt a tajvani HTC-ről, a kínai Lenovoról, de New York Times beszámolója szerint a befutó a világ legnagyobb számítógép gyártója, az amerikai Hewlett-Packard (HP) lett. A Palm felvásárlása a HP-nek 1,2 milliárd dollárjába kerül. A legutóbbi piaci adatok szerint a a Palm 870,8 millió dollárt ér.

A HP szerint az adásvétel abban segíti a céget, hogy agresszívabb módon terjeszkedhessen az "okos telefonok és a kapcsolódó mobil készülékek" rohamosan növekvő piacán. A HP közölte, hogy a Palm elnöke és elnök-vezérigazgatója, Jon Rubinstein, aki korábban az Apple-nél dolgozott vezetőként, várhatólag megmarad a  cégnél. 

A HP jelenleg az iPaq névre hallgató készülékével van jelen az okos telefonok piacán, de a Palm tapasztalatával alaposan felkavarhatja ezt a szegmenst. Szakértők szerint a felvásárlással komoly ellenfélként léphet fel akár az Apple ellen is. A HP alelnöke, Todd Bradley ígérete szerint a Palm kutatásfejlesztési keretét 190 millió dollárral emelik majd, valamint nagy hangsúlyt fektetnek a termékek marketingjére is. A HP mostantól szabadon rendelkezhet a Palm több mint 1500 szabadalmával és saját fejlesztésével is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.