BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A legnagyobb fényerősségű érintőképernyő a Sharptól

Az új készülék két-és háromdimenziós módban is üzemeltethető, különleges szemüveg használata nélkül is képes térhatású képek megjelenítésére.

A Sharp Corporation kifejlesztett egy olyan háromdimenziós LCD érintőképernyőt, amely az iparágban jelenleg a legmagasabb fényerő kibocsátására képes és egyaránt használható 2D-s valamint 3D-s üzemmódban is. Az új LCD megoldás ideális mobileszközökhöz, digitális kamerákhoz és mobil- valamint okostelefonokhoz, hiszen a felhasználók különleges szemüveg használata nélkül is élvezhetik a 3D-s tartalmakat.

Az újonnan kifejlesztett 3D-s LCD az úgynevezett "látószög-korlát" (parallax barrier) elven alapuló rendszer használatával állít elő 3D-s képeket, amely az LCD-be integrált megannyi függőleges barázda segítségével irányítja a fény útját, hogy az aztán a megfelelő jobb, illetve bal szemhez jutva keltsen mély, térhatású képet. Ez idáig a hagyományos, hasonló elven működő 3D-s LCD-knél a magas képminőség elérése problémát okozott.

A Sharp ezen kívül kifejlesztett egy nem-érintőképernyős 3D-s LCD kijelzőt is, aminek a gyártása 2010-ben kezdődik majd meg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.