BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Intel inkább a netbookokban hisz, mint a táblákban

Az Intel vezetői óvatosan fogalmaztak a tábla PC piac jövőjét illetően, ugyanakkor hangsúlyozták, hogy a netbook piac továbbra is dinamikusan fejlődik.

Az Intel menedzserei szerint a netbookok komoly piacot jelentenek a cégnek, a világ legnagyobb chipgyártója azonban kevésbé lelkesedik a tábla PC-k iránt, az iPad keltette érdeklődés ellenére is.

David Perlmutter, a mérnöki csapat vezetője annyit mondott: az ilyen típusú termékek jövőjét nehéz megjósolni, a netbookok viszont továbbra is rendkívüli gyorsasággal fejlődnek. Az Intel hamarosan bemutatja az Atom processzor kétmagos verzióját, ezt a chipet építik a netbookok többségébe. A piacvezető óriáscég már megnyitotta saját alkalmazásokat árusító web boltját is, ahol számtalan, Atom processzorral működő eszközhöz lehet szoftvereket vásárolni.

Az Intel vezetése úgy látja, hogy a tábla PC-k nem érnek el olyan átütő sikereket a következő években, mint a netbookok. Az Intel Labs vezetője, Justin Rattner a PCWorld tudósítása szerint arra figyelmeztetett, hogy nem ez az első kísérlet a tábla PC-k felfuttatására. A Microsoft évekkel ezelőtt szintén megpróbált betörni erre a piacra, kevés sikerrel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.