BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Envi-kutak a parkolókban

Ma nyitja meg az ország első teljesen automata üzemanyagtöltő állomását Dunaújvárosban az Envirochem Kft. A budapesti székhelyű, de több környező országban leányvállalattal rendelkező, évi mintegy 20 milliárdos forgalmat lebonyolító vállalatcsoport már ma is több lábon álló regionális vállalkozás. „Kezdetben a Metro áruházlánccal aláírt, hosszú távú megállapodás keretében építettünk országszerte 11 diszkontkutat, illetve hamarosan megnyitunk két, teljesen automata diszkontkutat is a Praktikernél, Kaposvárott és a Park Center dunaújvárosi áruházának a parkolójában. Koncepciónknak megfelelően kútjainkat a komoly vásárlóközönséggel bíró áruházláncok parkolóiban helyezzük el. Az emberek ugyanis szeretik vásárlásaikat egy időben és egy helyen lebonyolítani, nem érdektelenek számukra a ma egyre növekvő üzemanyagárak, vagyis az sem, hogy benzinkútjainkon az áruházak vásárlói árelőnnyel – diszkontáron – juthatnak üzemanyaghoz” – tájékoztatták lapunkat a társaságnál. Mint rámutattak, ez szinergikus előnyökkel jár a cég és partnerei számára is, mivel ezzel egymásnak generálnak többletforgalmat.

Az Envirochem projektjeinek lényeges eleme – vevői szempontjából pedig a legnagyobb vonzereje –, hogy a cég az ország egyik legolcsóbb kúthálózatát üzemelteti. „Köszönhetjük ezt stabil üzemanyag-beszerzési forrásainknak, illetve annak a képességünknek, hogy a beruházások bekerülési költségeit úgy tudjuk optimalizálni, hogy ezzel együtt a kutak természetesen európai színvonalúak maradjanak. További előny, hogy mindössze 250-300 négyzetméteres parkolófelületet foglal el a benzinkút föld feletti területe, ennek következtében az áruházaknak csak minimális parkolóterületet kell feláldozniuk erre a célra. A továbbiakban csak automata kutakban gondolkodunk, kis helyen és a tankolók számára könnyen kezelhető, barátságos módon. Cégünk természetesen szeretné folyamatosan bővíteni hálózatát, és nemcsak Magyarországon, hanem a környező államokban is. Az elkövetkező öt-tíz évben kútjaink számát szeretnénk ötven-százra növelni regionális szinten, és ezzel meghatározó szereplői lennénk ennek a piacnak is” – fejtették ki kérésünkre a társaságnál. Az Envirochem a beruházásokat önállóan, közlése szerint biztos pénzügyi háttérrel valósítja meg, meglehetősen rövid határidőkön belül.

Profilbővítés, lépésenként

A társaság 1992-ben vegyipari alapanyagok nagykereskedelmével jelent meg a piacon, majd áttért a speciális, úgynevezett lassú lebomlású műtrágyák gyártására és kivitelére, illetve a műanyagipari termékek gyártására és belföldi értékesítésére. Ezt követően megjelent az üzemanyag-nagykereskedelemben, amelyben a térség egyik vezető disztribútor cégévé vált, évi több százezer tonnás mennyiség forgalmazásával.

Végül belevágott ezen iparág egy igényesebb válfajába is: az üzemanyag-kiskereskedelembe, ez gyakorlatilag diszkontkutak építéséről és üzemeltetéséről szól.

Végül belevágott ezen iparág egy igényesebb válfajába is: az üzemanyag-kiskereskedelembe, ez gyakorlatilag diszkontkutak építéséről és üzemeltetéséről szól.-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.