BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Reklám sem szakítja majd meg az MTV választási műsorát

Hét óra előtt pár perccel jelentkezik Süveges Gergő az MTV budapesti stúdiójából április 11-én, az országgyűlési választások első fordulójának napján. A műsorvezetőt politikai elemzők és közvélemény-kutatók segítik, az eredményközlők – csakúgy, mint a rendszerváltozás óta eltelt húsz évben mindig – az idén is sportriporterek lesznek.

Mind a hat országos listát állító pártnál, az Országos Választási Központban, valamint öt vidéki nagyvárosban jelen lesznek a Magyar Televízió riporterei, hogy élőben tudósítsanak a 2010-es országgyűlési választások első fordulójának történéseiről. Pontban hét órakor, az urnák lezárásakor ismerteti Závecz Tibor és Kern Tamás, a Szonda Ipsos és a Századvég Alapítvány közvélemény-kutatási eredményeit. A köztelevízió óbudai székházában 18.55-től várhatóan 23 óráig Süveges Gergő műsorvezető irányításával politikai elemzők, Giró-Szász András és Török Gábor értékelik az eseményeket. Az eredményközlők 1990 óta sportriporterek, az idén sem lesz másként: Zelinka Ildikó és Szántó Dávid a monitorok elől tájékoztatják a nézőket a beérkezett legfrissebb adatokról.
 
A külső helyszíneken összesen húsz kamera dolgozik majd. A pártoknál a hír és közéleti főszerkesztőség riporterei szólaltatják meg a jelölő szervezetek képviselőit és híveit. Az MSZP-től Bakos Piroska, a Fidesztől Jegyes-Tóth Kriszta, a Jobbiktól Nemes Tamás, az MDF-től Hegedűs Judit, az LMP-től Mészáros Antónia, a Civil Mozgalomtól pedig Rózsa Péter szállítja a híreket, és gondoskodik arról, hogy a főhadiszállások hangulatát is visszaadja a nézőknek. Természetesen többször kapcsolják majd az Országos Választási Központot, ahonnan Luigits Tamás tudósítja a képernyő előtt ülőket.
 
Öt vidéki nagyváros, Miskolc, Debrecen, Szeged, Pécs és Sopron körzeti stúdiójába várja az MTV a régió országgyűlési képviselőjelöltjeit. A stúdióban ülő politikusokat Süveges Gergő kérdezi majd a várakozásokról és az elért eredményekről. A budapesti központban Süveges Gergő minden órában összefoglalja az addig történteket. Az adás közben az egyéni körzetek pillanatnyi állását a képernyő alján futó információs sáv mutatja, egy táblázat pedig a listák, valamint az elnyert egyéni képviselői helyek számáról tájékoztat pártok szerinti bontásban. Az m1 és az m2 csatornán párhuzamosan sugárzott Magyarország Választ 2010 című négyórás műsorfolyamot reklám nem szakítja meg.
 
Az MTV a kampány időszakában minden más televíziónál többet foglakozott az országgyűlési választásokkal, a pártokkal, jelöltjeikkel, programjukkal, vitáikkal és ígéreteikkel. A Ma Reggel, a Híradó, a regionális híradások, a Kassza, A szólás szabadsága, valamint Az Este követte a kampány mozzanatait, civilek, szakértők és politikusok részvételével bocsátotta vitára a legfontosabb társadalmi problémákat. A köztévé március végén lehetőséget biztosított minden országos listát állító pártnak, hogy programjukat egy huszonöt perces interjú keretében ismertessék a választókkal.
 
A nézettségi adatokból kiderül, hogy az ország, az állampolgárok szempontjából kiemelkedő közéleti események idején megsokszorozódik az igény a mértékadó közszolgálati tájékoztatásra, és a nézők fokozott figyelemmel fordulnak a Magyar Televízió felé. Az elmúlt hónapokban jelentősen nőtt az m1 hírműsorai iránti érdeklődés, megugrott a Híradó és A szólás szabadsága nézetsége is. A 2008-as népszavazás háromórás műsorfolyamába a két csatornán összesen több mint 3,5 millióan kapcsolódtak be. A tavalyi, Európa Választ 2009 című adásra pedig összesen 2,8 millió néző volt kíváncsi.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.