BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Törölt Malév járatok: mi történik most?

A magyar légtérben a helyzet változatlan, nincs magas kockázatú zóna, de a németországi járatokat törölték Ferihegyen, míg a legtöbb járat rendben üzemel szerdán.

Az európai hatóságok az európai légteret biztonsági szempontból tiltott, akadálytalanul, valamint kockázatosan repülhető zónákra osztották fel az izlandi vulkánkitörés következtében a légtérbe került vulkáni hamu miatt.

Szilágyi Károly, a repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. szóvivője szerdán reggel az MTI-nek elmondta: a repülőtéren nincs tömeg, döntően azok az utasok jelentek meg, akiknek induló járatra van jegyük.

Fehér Imre, a légiforgalmi szolgáltató HungaroControl szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy magas kockázatú besorolású légtér nincs Magyarország felett.

A szóvivő közlése szerint kedden egy átlagos áprilisi naphoz képest éves összehasonlításban a légtér forgalma - beleértve az átrepülőt is - 60 százalékkal volt kisebb. Az angliai repülőterek megnyitása miatt ma már emelkedhet a forgalom.

A Malév Londonba már repül - mondta el Hegedűs Ádám, a légitársaság szóvivője az MTI-nek. Öt reggeli járatot: a brüsszelit, a frankfurtit, a stuttgartit, a stockholmit és a göteborgi járatot viszont törölni kényszerült, míg a többi járat várhatóan menetrend szerint közlekedik.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.