BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb GVH bírság a Flavin-ügyben

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) utóvizsgálat keretében feltárta, hogy a Crystal Institute Kft., a Dunai és Társa Bt. és a Flavinárium Zrt. nem teljesítették a versenyhatóság által előírt kötelezettségeiket.

A három vállalkozás nem tett közzé helyreigazító nyilatkozatot honlapján arról, hogy a Flavin termékek reklámozása során megtévesztették a fogyasztókat. Emiatt a Crystal Institute Kft. 40 ezer, a Dunai és Társa Bt. 5 ezer, a Flavinárium Zrt. esetében pedig 30 ezer forint végrehajtási bírságot fizet minden nap addig, amíg kötelezettségét nem teljesíti.

A GVH 2008. május 13-án megállapította, hogy a Crystal Institute Kft., a Dunai és Társa Bt. és a Flavinárium Zrt. a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsítottak, amikor a Flavin termékeknek gyógyhatást tulajdonítottak.

A versenyhatóság a Crystal Institute Kft., a Dunai és Társa Bt. és a Flavinárium Zrt. vonatkozásában a jogsértő magatartás további folytatását megtiltotta. A GVH kötelezte a három vállalkozást, hogy internetes honlapjaik nyitó oldalán, fél éven át jól láthatóan, észrevételek hozzátétele nélkül, tegyék közzé az erre vonatkozó szöveget.

A GVH 2009. március 23-án utóvizsgálatot indított. Ennek célja az volt, hogy kiderüljön a vállalkozások teljesítették-e előírt kötelezettségeiket. Az utóvizsgálat során az eljárás alá vontak nem igazolták, hogy a versenyhatóság előírásának megfelelően internetes oldalaikon közzétették volna az elvárt helyreigazító nyilatkozatot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.